SPLOŠNI POGOJI

Spletno trgovino Svet v malem upravlja podjetje Svet v malem shop prodaja, Vlasta Vantur s.p., Miklošičeva ulica 1, 2250 Ptuj, v nadaljevanju ponudnik oz. upravitelj. Splošni pogoji spletne trgovine Svetvmalem.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani www.svetvmalem.eu izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine svetvmalem.eu. Upravitelj spletne trgovine  Svet v malem shop prodaja, Vlasta Vantur s.p., si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja spletne trgovine kadarkoli. O spremembah splošnih pogojev poslovanja bodo uporabniki obveščeni na spletnih straneh spletne trgovine.
Z registracijo oz. izvršitvijo nakupa vsak obiskovalec spletne trgovine svetvmalem.eu postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine svetvmalem.eu pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

KUPEC

Kupci v spletni trgovini svetvmalem.eu so lahko fizične in pravne osebe. Fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih pri registraciji in v procesu nakupa. Družba si v primeru kupčevih napak, zlorab ali kršitev pridržuje pravico do uveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (POVZETEK ZAKONODAJE)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen v primeru izdelave izdelka po meri, ki imajo posebej določen rok dobave)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza (če karkoli ne bi razumeli vas prosimo, da nas pred oddajo naročila kontaktirate in z veseljem vam bomo obrazložili)
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka

V primeru, da se izdelek izdela izključno za izbranega kupca po njegovih navodilih, merah in željah, le tega izdelka ni možno vrniti. V primeru kakršne koli napake pri izdelku se prodajalec le tega zaveže odpraviti. Izdelek se z identičnim, kot je bilo po naročilu zamenja le v primeru, ko napake ni mogoče odpraviti v roku 45dni).
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

POTEK NAKUPA

Oddaja naročila: Kupec izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. To dejanje kupca preseli na stran Košarica kjer lahko z spremembo števila v polju Količina ponovno spremenili število kosov posameznega izdelka, ki bi ga rad naročil (informacije v Košarici se osvežijo s klikom na gumb Posodobi košarico). V kolikor želi kupec nadaljevati z nakupovanjem klikne na gumb Nadaljujte z nakupovanjem. V kolikor želi kupec izvršiti nakup mora klikniti na gumb Košarica. To dejanje kupca preseli na stran Košarica, kjer se vpišejo podatki kupca. V naslednjih korakih (Informacije o plačniku, Informacije o dostavi, Način dostave, Način plačila) kupec vnese vse podatke o plačniku, naslovu dostave, načinu dostave in načinu plačila. Po vnosu vseh podatkov je v sklepnem koraku  Pregled naročila kupcu omogočen še zadnji pregled naročila in vseh stroškov. Nakup lahko kupec zaključi s klikom na gumb Oddaj naročilo.

Naročilo sprejeto: Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec eno uro časa za preklic naročila, nato gre naročilo v nadaljnjo obravnavo. V primeru, da zaradi kakršnekoli računalniške napake potrditve na email ne bi prejeli nas prosim o tem nemudoma obvestite. Registriranim uporabnikom so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo (V kolikor se kupec odloči za plačilo po predračunu bo ponudnik kupcu praviloma še isti dan po elektronski pošti poslal predračun. Naročilo bo šlo v nadaljnjo obdelavo šele ob zaznavi plačila.). Ponudnik nato v roku dveh delovnih dni naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Blago odpremljeno: V kolikor se uporabnik odloči za dostavo naročenega blaga na izbrani naslov, ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Blago pripravljeno za osebni prevzem: Če ste se odločili za možnost osebnega prevzema naročenega blaga vas v tem elektronskem sporočilu obvestimo, da je naročeno blago nared za osebni prevzem.

NAČINI PLAČILA

Trenutno spletna trgovina svetvmalem.eu omogoča naslednje oblike plačevanja:

 • Plačilo z gotovino po povzetju ali po predračunu v fizični trgovini Svet v malem shop, Miklošičeva ulica 1, 2250 Ptuj.
 • Plačilo z bančno ali kreditno kartico po povzetju ali po predračunu v fizični trgovini Svet v malem shop, Miklošičeva ulica 1, 2250 Ptuj.
 • Po predračunu oz. z nakazilom na transakcijski račun upravitelja spletne trgovine podjetja Svet v malem shop prodaja, Vlasta Vantur s.p. SI56 0284 3026 5603 155 odprtega pri NLB. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila oz. predračuna. Pri plačilu obvezno navedite točen sklic in nam tako omogočite, da informacijo o plačilu avtomatično prenesemo v naš informacijski sistem in si tako zagotovite hitrejšo izvedbo.
 • Plačilo s kartico ob spletnem nakupu. V sodelovanju z banko Nlb imate omogočeno tudi obročno plačilo od 2-12 obrokov. Višina plačila je pri posamezni stranki omejena z razpoložljivim limitom na kartici. Možna so plačila z vsemi Mastercard in Visa karticami.
 • Možno obročno plačilo preko ponudnika Summit leasing in Lean Pay.

CENE

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru neažurirane cene ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse cene so v EUR. Redna cena je priporočena maloprodajna cena proizvajalca oz. dobavitelja. Spletna cena je cena po kateri so izdelki na voljo vsem uporabnikom spletne trgovine svetvmalem.eu

DOSTAVA in DOBAVNI ROKI

Trudimo se da so izdelki, naročeni v spletni trgovini  svetvmalem.eu dobavljeni v najkrajšem možnem času.  Za dostavo paketov skrbi naš pogodbeni partner Pošta Slovenije, ter Gls. Del dostav opravimo tudi v lastni režiji.

Dostavljavci naročene izdelke dostavljajo do vhoda na izbranem naslovu. Dostava na izbrano mesto v vašem stanovanju, hiši ali pisarni in namestitev izdelka niso vključeni v ceno. Ne pozabite, da morate biti ustrezno pripravljeni za prenos večjih in težjih izdelkov v višja nadstropja stanovanjskih zgradb in zagotoviti pomoč. Kjer je ob nakupu izdelka vključena brezplačna montaža je dostava in prenos izdelkov na izbrano mesto v vaši hiši ali stanovanju brezplačna.

Dostava se ne more izvršiti na naslov poštno ležeče.

STROŠKI DOSTAVE

Stroški dostave so odvisni od teže in količine naročenih izdelkov in so napisani ob izdelkih.

BREZPLAČNA DOSTAVA

Dostava naročenega blaga je brezplačna za izdelke, ki so označeni z znakom za brezplačno dostavo oz. če je ob hkratnem naročilu večih izdelkov kateri od njih označen z znakom za brezplačno dostavo. V primeru, da naročite več izdelkov, se strošek dostav ne sešteva, ampak se plača najvišja vrednost dostave posameznega izbranega artikla.

NASLOVI ZA DOSTAVO

Vkolikor želite, da blago dostavimo na drug naslov, kot ste ga navedli v registraciji, nam to, prosim javite v sporočilu.

DOBAVNI ROKI

Dobavni roki navedeni na straneh izdelkov so informativni in izražajo okviren čas v katerem so izdelki dobavljivi in dostavljeni končnemu kupcu. O predvidenem dobavnem roku je kupec obveščen ob potrditvi naročila s strani ponudnika v elektronskem sporočilu.

Ob hkratnem naročilu večih izdelkov, ki imajo npr. različne dobavne roke, si ponudnik pridržuje pravico poslati blago v večih pošiljkah. S pošiljanjem v večih pošiljkah za kupca ne nastanejo nikakršni dodatni stroški.

OSEBNI PREVZEM

Izdelke, kupljene v spletni spletni trgovini svetvmalem.eu, lahko brez dodatnih stroškov prevzamete tudi osebno v trgovini na Ptuju, Svet v malem shop prodaja, Miklošičeva ulica 1,2250 Ptuj, po dogovoru. Naročeno blago lahko prevzemete šele takrat, ko je le-to pripravljeno za prevzem. Ko je naročeno blago nared za prevzem, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte ali po telefonu, če ste ga vpisali. Osebni prevzem na tej lokaciji je možen za manjše izdelke, ter ležišča do dimenzije 160×80. Večjih zadev, ter postelj, žal zaradi same velikosti ni možno prevzeti na tej lokaciji. Prav tako ni možno prevzeti v primeru, da bo izdelek dobavljen direktno iz strani dobavitelja do Vas. V kolikor Vas zanima točno za vaš primer, ali lahko prevzamete osebno, nas prosimo o tem povprašajte.

BREZPLAČNA MONTAŽA

Za artikle, ki so označeni z znakom za brezplačno montažo, je montaža in dostava brezplačna. Montažo vršijo strokovno usposobljeni monterji, kar zagotavlja da bo pohištvo sestavljeno hitro in kvalitetno. Montažerji vam bodo naročeno blago dostavili in še isti dan zmontirali, po predhodnem dogovoru.

Podatki podjetja

 • S spletno trgovino upravlja podjetje Vlasta Vantur s.p.
 • Celoten naziv: Svet v malem shop prodaja, Vlasta Vantur s.p.
 • Skrajšan naziv: Vlasta Vantur s.p.
 • Naslov: Miklošičeva ulica 1
 • Občina: Ptuj
 • Pošta: 2250 Cirkovce
 • Osebno ime: Vlasta Vantur
 • Matična številka: 9483560000
 • Davčna številka: 37996479
 • Davčni zavezanec za slovenijo: DA
 • Transakcijski računi: SI56 0284 3026 5603 155 (NLB d.d.)

VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), ima potrošnik pravico da pogodbah, sklenjenih na daljavo pravico, da v petnajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo zato treba navesti razlog. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15dneh od prejetja blaga, in sicer na e poštni naslov Info@svetvmalem.eu  blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. Ponudnik vrne kupcu vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v roku 15 dni od sporočila o odstopu od pogodbe.
Če kupec od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka. Blago mora biti vrnjeno skupaj z originalno embalažo. Izdelkov na katerih so vidne sledi montaže(uporabljena vodila, vgradne praske, nameščeni ročaji, vrtanje ipd.) ni mogoče vrniti saj se videne sledi montaže štejejo kot poškodbe, ki nastanejo pri vgradnji. Ne montirajte oz. vgrajujte pohištva oz. drugih kupljenih izdelkov dokler niste prepričani, da ustrezajo vašim zahtevam. Artikli, kupljeni na daljavo, namreč niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odpreš, pregledaš in če ti ne ustreza, ali pa so bila tvoja pričakovanja napačna, odstopiš od nakupa.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Ta priporočila ne veljajo, če je blago ob nakupu uničeno, poškodovano, v okvari, ne deluje ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec je ob prevzemu blaga, osebnem ali ob dostavi, dolžan pregledati skladnost blaga z naročilom. V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ali so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ali pri ponudniku. Poskrbeli bomo, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljača. Ponudnik ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Proizvajalec je, v skladu z zakonom, dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru velja določilo iz prejšnjega odstavka. Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine, Svet v malem shop prodaja, Vlasta Vantur s.p., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj za namene izvajanja naročil hrani naslednje podatke:

 • ime in priimek
 • naslov in kraj bivanja
 • naslov elektronske pošte
 • kontaktno telefonsko številko
 • geslo v šifrirani obliki
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletni trgovini svetvmalem.eu

Upravitelj v skladu z Zakonom o varstvu podatkov vaših podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. Dostavnim službam bo posredovan vaš naslov in občasno telefonska številka izključno za namene opravljanja dostave.
Različna obvestila o akcijskih ponudbah in e-novice vam bomo pošiljali zgolj v primeru, da se boste nanje naročili.

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

PRITOŽBE IN SPORI

 • Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
 • Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
 • Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
 • Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina svetvmalem.eu in vsi podatki, slike in grafika prikazana na spletni strani so last podjetja Svet v malem shop prodaja, Vlasta Vantur s.p. in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.