Strankam se porajajo različna vprašanja, spodaj navedena so najpogostejša.

VPRAŠALI STE. ..

Uporabljamo masiven bukov les iz slovenskih gozdov. Kako izgleda naravna barva je odvisno od tega, na kakšen način ga zaščitimo. Lahko je oljen ali zasčiten z lakom. Les je naraven izdelek, in ima vedno malo drugačno teksturo, niti dva kosa lesa nista popolnoma identična. Bukov les je znan po svoji trdoti in tudi po tem, da nima izrazitih letnic in grč. Zaradi svojih lastnosti je težek les, trd in se zato odlično obnese pri izdelavi naših izdelkov.
Pri oljeni izvedbi, se bolj čuti ta naravna tekstura lesa, medtem ko pri lakirani te pore zaprejo in se ne čuti.
Lakirana izvedba je malo bolj trajna, saj je oljeno na vsakih nekaj let dobro malo obnoviti (enostaven postopek, s krpico se olje vtre in les bo spet lep.)

Razlika je samo v tem, kako je obrnjena strehica pri postelji. Pri hiška postelji #2 je pri večjih merah prednost tudi v tem, da se ne udarite v glavo v to prvo letev, če spite z otrokom, v kolikor sploh zaradi kakšnih mansard pride ta malo nižje. Lahko se pa naredi klasična hiška postelja, če je potrebno tudi brez te prve letve. Izbor je najbolj odvisen od vašega prostora najprej, potem, pa od tega, kaj vam je vizualno bolj všeč. Pri obeh si lahko izbirate, velikost, število ograjic, barvo, obliko ograjic, višino od tal, predale…

Vključene so letvice iz masivnega smrekovega lesa, ki so fiksne. Ne gre za latofleks. V kolikor bi z doplačilom želeli latofleks, se lahko naroči, vendar moramo v tem primeru posteljo prilagoditi, izdelati višji okvir in nam morate to sporočiti ob oddaji naročila in ne kasneje. Letvice so debeline 2cm. Latofleksi so običajno višji, vse od nekje 6 pa tudi do 15cm, tako, da to vpliva tudi na višino postelje.

To pomeni, da je ograjica, izdelana na način, da se lahko dnevno sname ali natakne na posteljo in se fiksira na spodnji rob, prav tako, na rob pri vzglavju.

Pri modelu nizka postelja iz masivnega lesa sta fiksni ograjici pri glavi in nogah, pri steni je privita z vijaki, se lahko kasneje odvije, kjer otrok dostopa na posteljo je pa tako snemljiva ograjica.
 
Pri hiška postelji, pri hiška postelji #2, pri skandinavski postelji so ograjice izdelane kot ločen element, ampak se jih da kasneje odviti in umakniti stran.
Tudi pri pogradih, so ograjice izdelane kot ločen element in jih je načeloma možno umakniti, ampak vam pri zgornji postelji to strogo odsvetujemo iz varnostnih razlogov.
 
Vedeti je pa potrebno, da je vsaka ograjica na nek način, tudi vezava postelje in poveča njeno stabilnost. Zato vam pri večjih merah postelj, le te vsekakor priporočamo.
 
Ograjica pri vzglavju je pomembna tudi iz vidika tega, da se lahko naslonite na vzglavje, da vzglavnik ne uhaja Itd.

Kar se tiče same postelje, vsekakor. V kolikor imate naše letvice (latofleksi imajo omejitve teže, zato je odvisno od tega kakšnega izberete), in ob normalni rabi, (seveda ne priporočamo, da odrasla oseba z vso težo skače po postelji) lahko brez skrbi spite z otrokom, saj so postelje izdelane iz masivnega bukovega lesa ravno z razlogom, da so za to dovolj močne. Bodite pa pozorni tudi pri izbiri ležišča. V kolikor spi otrok sam in mu izberete ležišče primerno izključno zanj, ga boste z uporabo hkrati z otrokom poškodovali ali mu bistveno skrajšali življenjsko dobo.

V strošku dostave, ki znese 39eur imate vključeno brezplačno montažo pri vseh klasičnih enojnih posteljah. 
V primeru naročila pogradov ali kompleksnejših sestavov se zmontira za doplačilo 90eur.