Nasveti

Kako izbrati otroško posteljo?

Kako izbrati otroško posteljo?

Če nekomu zaupamo, da smo starš dojenčka ali malčka, nas bo v pogovoru gotovo kaj kmalu doletelo vprašanje: “Kako pa kaj spite?” Večina nas bo ob tem malce zavzdihnila, potarnala in priznala, da še vedno goreče čakamo dan, ko bo otrok končno sam prespal celo noč. Le peščica pa bo ponosno povedala, da njihov malček spi v kosu od večera do jutra. Ne glede na to, ali spadate med tovrstne srečneže ali ste nazadnje spali v kosu nekaj let nazaj, pa nam je vsem staršem skupno eno. Za svoje otroke si želimo izbrati kar najboljšo otroško posteljo, saj jo povezujemo s kakovostnim spanjem.

Kaj pomeni dobra otroška postelja

Dobra otroška postelja ni nujno najdražja postelja na trgu niti ni nujno narejena po zadnjih modnih trendih. V prvi vrsti se pri iskanju prave osredotočimo na varnost, ki je njena osnovna funkcija – otrok mora spati v pravilnem položaju in biti hkrati ustrezno zaščiten, da ne pade s postelje. Nadalje je priporočljivo, da je narejena iz naravnih materialov, kot je recimo masivni bukov les. Če že, naj bo barvana le z barvo na vodni osnovi, ki ne vsebuje otroku škodljivih kemikalij. Na koncu pa je smiselno investirati še v kakovostno vzmetnico, ki bo otroku dobro služila vsaj 10 let. A o vzmetnicah malce več kasneje.

Preden začnemo načrtovati otroško sobo ...

Načrtovanje otroške sobe

Preden se podamo na kreativno raziskovanje po Pinterestu in si v mislih naslikamo idealno sobico za dojenčka, je dobro imeti v mislih, da bo to zagotovo najbolj živ prostor v našem domu, ki bo v naslednjih letih podvržen mnogim spremembam. Zato je pametno, da otroško sobo načrtujemo tako, da nam bodo večji pohištveni kosi služili čez vsa obdobja otrokovega odraščanja. Tako je smiselno na začetku investirati v kakovostne večje kose, ki bodo rasli skupaj z otrokom in jih ne bo treba menjati na vsakih nekaj let. Še vedno pa nam takšni nevtralni kosi dopuščajo mnogo možnosti, da jih kasneje z različnimi dodatki prilagajamo otrokovim potrebam in željam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja